Hyppää pääsisältöön

Kansalliskirjaston Digi.kansalliskirjasto.fi - palvelussa voit nyt yhdellä haulla etsiä tietoa kaikista sisällöistä

Julkaisupäivä

Kokeile ja anna palautetta Digin uusista toiminnoista. Uudella haulla voit tehdä sisältöhakuja kaikista Digin aineistoista yhdellä kertaa tai kohdentaa haun haluamiisi aineistoihin, joihin kuuluvat nyt myös kirjat aiempien sanoma- ja aikakauslehtien sekä pienpainatteiden lisäksi. Uusitussa ulkoasussa hakukenttä on käytettävissäsi jo etusivulla ja muitakin toimintoja on sijoiteltu hieman uusiksi, jotta käytetyimmät työkalut löytyisivät helpommin 

Sivun perusnavigaatio on uudistunut, aineistojen välisiä rajoja häivytetty ja toivomme, että useimmiten käytetyt toiminnot ovat nyt entistä helpommin saatavilla. Sanomalehdet ovat pääaineisto, jota suurin osa käyttäjistä käyttää, mutta myös aikakauslehdissä ja niiden pitkissä artikkeleissa voisi olla eri käyttäjille kiinnostavia uusia löytöjä odottamassa. 

Etusivulla uutta: 

  • Kokoelmien karuselli, jossa aika ajoin vaihtuvia kokonaisuuksia 
  • Uutisosio, jossa tiedotetaan ajankohtaisista asioista 

Hakusivulla uutta: 

  • Aineistolajin valinta hakuun – ilman valintaa on mahdollista hakea kaikista aineistoista tai halutessaan voi hakea yhdestä aineistolajista kuten ennen. 
  • Hakusivulla useimmiten käytetyt hakukentät ovat sivun ylälaidassa, muut hakukentät löytyvät ’lisää hakuehtoja’ kohdan  takaa.
  • Pienpainatteiden hakemisto on poistettu ja vastaava tieto on nyt saatavilla ’Julkaisija’-listan haun kautta, jolla on helpompi löytää oikea mainos esimerkiksi julkaisijan nimen osalla. 

Sivunäytössä toiminnot on järjestetty, esimerkiksi kirjojen näyttämisen parantamiseksi on lisätty uudet sivusuurennustoiminnot, joilla voi napin painalluksella saada haluamansa sisältösivun selaimen leveyteen tai korkeuteen.

Palveluun tulee koko ajan lisää kirjoja sekä muuta aineistoa. Toukokuussa 2019 Digi.kansalliskirjasto.fi –palvelussa julkaistaan kaikille avoin kokoelma kirjahistorian teoksia ja tutkimuskäyttöön suunnattu kokoelma klassikkoteoksia. Kansalliskirjasto, Kopiosto ja Sanasto ovat sopineet näiden teosten käytöstä palvelussa vuosina 2019-2021.

Tervetuloa tutustumaan https://digi.kansalliskirjasto.fi -palveluun ja kerro mielipiteesi uudistuksista Digin palautelomakkeen kautta!

Lisätietoja: kk-dimiko-asiakaspalvelu(at)helsinki.fi

Digin kehittämistä on rahoitettu Euroopan Aluekehitysrahastosta (Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020).