Kansalliskirjaston Digi-palvelussa jo yli 10 miljoonaa sivua aineistoja

Julkaisupäivä
Kansalliskirjasto on digitoinut digi.kansalliskirjasto.fi-palveluun jo yli 10 miljoonaa sivua sanoma- ja aikakauslehtiä sekä pienpainatteita. Sanomalehtiä on noin 4 miljoonaa sivua ja aikakauslehtiä noin 6 miljoonaa sivua.

Hotelli Seurahuoneen ruokalista 6.2.1936

Kuva
Kuva palvelusta http://digi.kansalliskirjasto.fi/

Palvelu sisältää Suomen vanhimmat sanomalehdet aina vuodesta 1771 alkaen. Tekijänoikeuksien vuoksi lehdet ovat avoimesti käytössä vain vuoteen 1910 asti ja sitä uudemmat ovat käytössä vapaakappalekirjastoissa eri puolella maata.

Kansalliskirjaston digitoimista pienpainatteista osa on Digi-palvelussa ja osa Doria-palvelussa.

Kansalliskirjaston Mikkelissä sijaitsevassa Digitointi- ja konservointikeskuksessa digitoidaan tällä hetkellä sanomalehtiä vuoteen 1920 asti sekä aikakauslehtiä vuoteen 1944 asti.

Tutustu aineistoihin osoitteissa:

digi.kansalliskirjasto.fi