Hyppää pääsisältöön

Kansalliskirjastokortin voi nyt tilata e-lomakkeella

Julkaisupäivä
Uudet asiakkaat voivat nyt tilata kansalliskirjastokortin e-lomakkeella. Valmis kortti noudetaan Kansalliskirjastosta eteisvahtimestarilta.

Tarvitset kansalliskirjastokortin, jos haluat tilata aineistoamme koti- tai lukusalilainaksi kirjastomme suljetuista varastoista tai saada avokokoelman teoksia kotilainaan.

Kansalliskirjastokortilla ei saa käyttöönsä Helsingin yliopiston lisensioimia e-aineistoja.

Uusi kirjastokortti tilataan ennakkoon tällä e-lomakkeella ja sen voi noutaa kirjaston eteisvahtimestarilta sen jälkeen kun on saanut sähköpostilla tiedon että kortti on valmis. Korttia noutaessa tarvitaan mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Koronarajoitusten vuoksi kirjaston asiakaspalvelupisteet ovat toistaiseksi kiinni joten uusia kirjastokortteja tehdään vain lomaketilauksen kautta.

Lomakkeella kansalliskirjastokortin voi tilata henkilö, joka

  • on yli 15-vuotias
  • asuu Suomessa (postilokero-, poste restante- tai ulkomaan osoite ei kelpaa)
  • omistaa suomalaisen henkilötunnuksen (Suomessa asuvat ulkomaalaiset voivat hakea henkilötunnusta maistraatista).

Helsingin yliopiston vaihto-opiskelijat joilla ei ole henkilötunnusta, yritysasiakkaat, diplomaatit ja kaukopalvelukirjastot eivät voi tilata korttia tämän lomakkeen kautta.

Ensimmäinen kansalliskirjastokortti on maksuton, mutta uuden kortin tilaaminen kadonneen tai vahingoittuneen tilalle maksaa 5 euroa.

Jos sinulla on kysyttävää kirjastokortista, ota yhteyttä sähköpostilla kk-palvelu@helsinki.fi