Kansalliskirjasto tallensi Tutkitun tiedon teemavuoden verkkosisältöjä

Julkaisupäivä
Verkkoarkisto TTTV

Tutkitun tiedon teemavuosi (TTTV) oli opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisen seurain valtuuskunnan yhteistyöhanke vuonna 2021. Teemavuoden aikana pyrittiin edistämään tutkitun tiedon tunnettuutta ja sen merkitystä ihmisten arjessa.

Poikkeusolosuhteiden vuoksi valtaosa teemavuodesta tapahtui verkossa ja aineistoa kertyi muun muassa erilaisista verkkotapahtumista, blogeista, podcasteista, julkaisuista ja muista tutkittua tietoa nostavista teoista. Verkkoaineistot kerättiin yhteistyössä teemavuoden järjestäjien kanssa ja ne tallennettiin Kansalliskirjaston verkkoarkistoon teemakeräyksenä.

Tiedot tallennetuista verkkosisällöistä ovat haettavissa käyttöönasettamisen jälkeen verkkoarkiston julkisessa hakemistossa ja tutkittavissa vapaakappaletyöasemilla ympäri Suomea vuoden 2022 aikana.

Suomalainen verkkoarkisto

 

Lisätietoja:

Lisätietoja keräyksestä antaa tietoasiantuntija Sanna Haukkala (vapaakappalepalvelut).

Lisätietoja Tutkitun tiedon teemavuodesta antaa Leena Vähäkylä (viestintäasiantuntija, Suomen Akatemia), leena.vahakyla@aka.fi, puh. 0295 335 139.

Lisätietoa kotimaisen julkaisutuotannon arkistoinnista on saatavilla verkkosivuiltamme osoitteesta https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/vapaakappaletoimisto

 

Yhteyshenkilö

Vapaakappalepalvelut
+358 (0)2941 44321 (arkisin/vardagar/weekdays 9-12)
Kansalliskirjasto