Kansalliskirjasto luopuu Nelli-palvelusta

Julkaisupäivä
Kansalliskirjasto luopuu vuoden 2016 aikana Nelli-palvelusta. Se on toiminut kansallisena käyttöliittymänä erilaisiin verkkoaineistoihin yleisissä kirjastoissa ja korkeakoulukirjastoissa.

Finna-palvelu korvaa kirjastojen Nelli-portaalit.

Kuva
Veikko Somerpuro/Helsingin yliopisto

Nellin korvaa jatkossa Finna-palvelu, joka tarjoaa huomattavasti käytettävämmän alustan verkkoaineistoille. Finna on verkkopalvelu, jonka voivat ottaa maksutta käyttöön opetus- ja kulttuuriministeriön alaiset toimijat.

Kansalliskirjasto kehittää Finnaa jatkuvasti käyttäjiä kuunnellen. Nelliin verrattuna sen kehittäminen on selvästi helpompaa, koska Finna perustuu avoimeen lähdekoodiin. Palvelu onkin saanut erinomaiset arviot käyttäjiltä, ja viime vuotisessa kyselyssä 95 prosenttia Finnan käyttäjistä kertoi suosittelevansa palvelua myös muille.

Nelli poistuu yleisten kirjastojen käytöstä 15.7.2016. Korkeakoulukirjastoissa palvelu sulkeutuu puolestaan 31.12.2016. Poikkeuksena on Nellin taustalla toimiva SFX-linkitysjärjestelmä, jota yliopisto- ja ammattikorkeakoulukirjastot voivat käyttää vuoden 2016 jälkeenkin.

Lisätietoja ja ohjeistusta Nellistä luopumiseen on saatavilla Finna-palvelun asiakaswikistä.

Asiakaswikistä saat myös tarkempia tietoja Finnaan liittymisestä ja sen käyttöönotosta.