Järvenpään taidemuseon Järnefeltit ja muut taideaarteet avautuvat Finnassa

Julkaisupäivä
Maalauksessa pieni, vaaleahiuksinen poika istuu pöydän ääressä ja tutkii kahvipannua. Pöydällä on kukkia..

Järvenpään taidemuseon keskeisin kokoelma koostuu Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin tuotannoista. Kansallisesti merkittävät taiteilijat työskentelivät 1900-luvun vaihteessa Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäseninä. Suomen suurin kokoelma näiden taiteilijoiden tuotantoa sisältää mm. värikylläisiä maisemia, perheen arjen kuvauksia ja taidokkaita muotokuvia.

Parhaillaan Finnasta löytyy jo yli 500 Järvenpään museon kokoelmiin kuuluvaa teosta, ja määrä kasvaa digitointityön edetessä. Kultakauden ajan taiteen kokoelmien avaamisen jälkeen verkkoon on tavoitteena avata Järvenpään kaupungin julkisen taiteen kokoelmia.

”Järvenpään taidemuseon Finna-projektia on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö, mistä pieni museomme kiittää sydämellisesti! Projektin tavoitteena on tuoda Järvenpään taidemuseon ainutlaatuiset kokoelmat mahdollisimman laajasti saavutettavaksi ja vaikka työ on vielä kesken, olemme ottaneet jo ison harppauksen eteenpäin taide- ja kulttuurihistoriallisesti merkittävien aineistojen saavutettavuuden lisäämiseksi”, kertoo Johanna Virtala, Järvenpään taidemuseon projektikoordinaattori.

Finnasta löytyvät aineistot ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Jatkokäytössä tulee kuitenkin huomioida tekijänoikeudet ja yksityisyydensuoja. Kuvia käytettäessä tulee mainita tekijän ja teoksen tiedot, Järvenpään taidemuseo sekä valokuvaajan nimi. Lisää ohjeita kuvien käytöstä löydät esimerkiksi Finnan ohjeista.

Tutustu museon kokoelmiin Finna.fi:ssä

Tutustu Järvenpään taidemuseon omaan näkymään

Kuva: Venny Soldan-Brofeldt, Pikku insinööri, 1898. Kuvaaja: Matias Uusikylä, Järvenpään taidemuseo, 2007.