Ilmoittautuminen Kirjastoverkkopäiville alkanut

Ilmoittautuminen vuoden 2017 Kirjastoverkkopäiville on nyt alkanut, varmista paikkasi heti! #kivepa2017

Kansalliskirjasto järjestää 24.–26.10.2017 Kirjastoverkkopäivät teemalla Askelmerkkejä tulevaan. Paikkana on Metsätalo Helsingissä.

Tutustu Kirjastoverkkopäivien koko ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla.

Kirjastoverkkopäivien ohjelma on tänä vuonna runsas ja monipuolinen. Ohjelmaa järjestetään niin sisällönkuvailusta, kirjastoteknologiasta, avoimesta tieteestä kuin saavutettavuudestakin kiinnostuneille, Melindan, Finnan ja FinELibin ajankohtaisia kysymyksiä unohtamatta. Sisällöt soveltuvat erilaisissa kirjastoissa ja tehtävissä työskenteleville.

Tapahtuma alkaa tiistaina 24.10. työpajapäivällä, jonka aikana työstetään kahdeksaa eri teemaa työpajoissa. Keskiviikkoaamun 25.10. aiheena on linkitetty data ja kirjastojen tietojärjestelmien tulevaisuus. Keynote-puheenvuoron pitää Simeon Warner (Director of IT for Library Linked Data and Repository Architecture, Cornell University Library, USA). Keskiviikkona pohditaan myös kirjaston roolia kansalaisen elämässä sekä vietetään iltajuhlaa Kirjastoverkkopalveluiden tiloissa Sörnäisissä. Juhlissa esiintyy muusikko Matti Johannes Koivu.

Torstaina 26.10. järjestetään paneeli Avoin tiede ja tutkimus- sekä Kansallinen digitaalinen kirjasto -hankkeiden piirissä edistettyjen asioiden tulevaisuudesta, kun hankekaudet ovat päättymässä. Lisäksi keskiviikon ja torstain ohjelmassa on runsaasti rinnakkaissessioita, joista jokaisella on oma teemansa.

Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen. Osaa ohjelmasta voi seurata etänä. Myös etäosallistujia pyydetään ilmoittautumaan. Ilmoittaudu Kirjastoverkkopäiville viimeistään 8.10.2017 tällä lomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/81581/lomake.html

Kirjastoverkkopäivien viimeisenä esityksenä on Introduction to the International Image Interoperability Framework (IIIF) 26.10.2017, klo 14.30-16.00. IIIF-tutoriaaliin voi ilmoittautua erillisellä lomakkeella, jos ei osallistu muuhun Kirjastoverkkopäivien ohjelmaan: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/81831/lomake.html