Ilmoittautuminen Digitaalinen kulttuuriperintömme – Kestävästi digitaaliseen tulevaisuuteen -webinaariin avattu

Julkaisupäivä
Tule kuulemaan ja keskustelemaan kestävän kehityksen näkökulmista digitaaliseen kulttuuriperintöön. Miten arkistot, kirjastot ja museot voivat yhdessä astua kestävämpään tulevaisuuteen?
Kuva
Veikko Somerpuro

Kansalliskirjasto järjestää opetus- ja kulttuuriministeriön, CSC – tieteen tietotekniikan keskuksen ja Digime-yhteistyöverkoston kanssa Digitaalinen kulttuuriperintömme – Kestävästi digitaaliseen tulevaisuuteen -webinaarin keskiviikkona 21.10.2020, klo 9.30–15.00. 

Aamupäivän ohjelmassa teemana on Kestävän kehityksen näkökulmia digitaaliseen kulttuuriperintöön. Kuulemme alustuksia mm. aiheista, miten kestävä kehitys haastaa digitaalisen kulttuuriperinnön, ja miten ymmärrys digitalisaation ympäristövaikutuksista on edennyt. Lisäksi kuulemme Unifi-yliopistoyhteistyön ja tutkimuksen näkökulmasta kestävään kehitykseen. Kansainväliset puhujavieraamme esittelevät kestävän kehityksen teemoja Europeanassa. Aamupäivän päättää esitys digitaalisesta muistista ja tekoälystä.

Iltapäivän teemaa Yhdessä kestävään tulevaisuuteen lähestytään tietoiskuin ja keskusteluin. Paneelissa pohditaan, miten eri arkistoissa, kirjastoissa ja museoissa sekä niiden palveluissa on tartuttu kestävään kehitykseen. Entä mitä haasteita on havaittu? Nähdäänkö digitalisaatio ratkaisuna vai haasteena? Miten kulttuuriperintökenttä voisi yhdessä astua kestävämpään tulevaisuuteen?

Päivän aikana pyydämme osallistujilta kommentteja esityksistä nousseisiin kysymyksiin. Keskusteluun voi osallistua myös aihetunnisteella #digime2020.

Ohjelmasivu: https://www.digime.fi/event/webinaari-digitaalinen-kulttuuriperintomme-kestavasti-digitaaliseen-tulevaisuuteen/

Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.fi/reg/Digime20201021

Tervetuloa!