Ilmoittaudu mukaan LIBER 2016 -konferenssiin Helsinkiin

Tieteellisten kirjastojen LIBER-konferenssin Early bird -ilmoittautuminen on käynnissä. Kolmipäiväinen konferenssi pidetään Helsingissä kesä-heinäkuun vaihteessa 29.6.-1.7.2016. Ohjelmassa on paljon kiinnostavia puhujia ja avartavia työpajoja. Tervetuloa verkostoitumaan ja nauttimaan inspiroivista puhujista ja työpajoista sekä vilkkaasta sosiaalisesta ohjelmasta!

Konferenssissa tarkastellaan kirjastojen roolia avoimen tieteen mahdollistajina otsikolla Libraries Opening Paths to Knowledge. Konferenssin tavoitteena on tuoda esiin monipuolisesti työtä, jota eurooppalaiset tieteelliset kirjastot tekevät avoimen tieteen tukemiseksi ja uuden tiedon synnyttämiseksi tiedeyhteisöissä. Keynote-puhujiksi on kutsuttu avoimen tieteen, tutkimuksen ja politiikan  huippunimiä: Mia Ridge, Peter Leonard, Barbara J. Ryan, Ralf Schimmer sekä Riitta Maijala. Alustavaa ohjelmaa täydennetään verkkosivuille parhaillaan ja lopullinen ohjelma julkaistaan maaliskuun lopussa.

Järjestyksessään jo 45. LIBER (Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche – Association of European Research Libraries) -konferenssin vastuullisina järjestäjinä toimivat Kansalliskirjasto, Helsingin yliopiston kirjasto ja Suomen tieteellinen kirjastoseura.

LIBERin tämänhetkinen presidentti Kristiina Hormia-Poutanen Kansalliskirjastosta toivottaa järjestäjätahojen puolesta kaikki kollegat lämpimästi tervetulleiksi konferenssiin!

Ilmoittaudu mukaan konferenssin verkkosivuilla. Edullinen Early bird -ilmoittautuminen konferenssiin päättyy 30.4. Ilmoittautumisen yhteydessä voit varata hotellimajoituksen. Majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä Helsingissä on samaan aikaan monia muitakin tapahtumia ja konferenssihintaisia hotellihuoneita on vain rajattu määrä.