Hae mukaan avoimen tieteen haastekilpailuun 26.-28.10.

Julkaisupäivä

WIDE - Open Source Science on monitieteinen, kolmipäiväinen tapahtuma, jossa kilpailijoita haastetaan kehittämään ratkaisuja avoimen tieteen toimintamallien edistämiseksi. Wide-tapahtuma on tarkoitettu niille, joiden mielestä tiede kuuluisi kaikille, sen tulisi olla ilmaista, läpinäkyvää, helposti saavutettavaa ja mahdollisimman ymmärrettävässä muodossa.

WIDE - Open Source Science toteutetaan yhteistyössä CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen, Kansalliskirjaston, Helsingin yliopiston tietotekniikkapalveluiden ja Helsinki Think Companyn kanssa. Monitieteinen tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille datatietelijöistä ja ohjelmistokehittäjistä aina yhteiskuntatieteilijöihin ja humanisteihin. WIDE koostuu kahdesta osa-alueesta: koodaamiseen ja datavisualisointiin keskittyvästä hackathon-haasteesta, sekä monitieteisestä konseptisuunnittelukilpailusta. Hackathon-haasteen pohjaksi meillä on tarjota ainutlaatuisia aineistoja ratkaisuehdotusten aineksiksi. Mukana on esimerkiksi Finna.fi-palvelun avoin rajapinta.

Viikonlopun aikana osallistujat pääsevät tutustumaan avoimen tieteen ja avoimen lähdekoodin periaatteisiin sekä verkostoitumaan alan toimijoiden kesken. Lisäksi luvassa elämyksellistä toimintaa ja loistava tarjoilut Helsingissä Leipätehtaan urbaanissa ympäristössä. Jokainen osallistuva tiimi saa mentorointia ideaansa alan asiantuntijoilta. Tavoitteena on tuottaa erilaisia ratkaisuehdotuksia, joiden avulla edistetään tieteen saavutettavuutta, avoimuutta ja inklusiivisuutta. Avoimen tieteen arvojen mukaisesti hackathonissa tuotetut ratkaisut jaetaan avoimeen GitHUB -palveluun, josta kuka tahansa voi hyödyntää niitä. Tilaisuuden kruunaa kolmantena päivänä pidettävä finaali, jossa tiimit esittelevät viikonlopun aikana kehitettyjä ratkaisuja.

Aika: 26.-28.10.2018
Paikka: Leipätehdas, Kaikukatu 4, 00500 Helsinki
Haku tapahtumaan päättyy 11.10.2018. Ilmoittaudu tästä.

Tapahtuman verkkosivut
Facebook-tapahtuma
Seuraa tapahtumaa Twitterissä aihetunnisteella #WideChallenge