Finnaan etsitään tietoasiantuntijaa

Julkaisupäivä

Finna.fi tuo Suomen kirjastojen, arkistojen ja museoiden aineistot ja palvelut yhteen käyttöliittymään kaikkien löydettäviksi ja käytettäviksi. Finna on myös alustapalvelu, jonka avulla kirjastot, arkistot ja museot voivat räätälöidä oma hakupalvelunsa tai verkkokirjastonsa. Kansalliskirjasto on Finna-palvelun ylläpitäjä ja vastaa sen kehittämisestä ja yhteistyöverkoston rakentamisesta. Visionamme on tuoda kulttuuri- ja tiedeaineistot osallistavasti ja älykkäästi yhteiskunnan käyttöön.

Finnaan osallistuu jo 400 kirjastoa, arkistoa ja museota. Erilaisten organisaatioiden kanssa tehtävällä yhteistyöllä on omat vastuuhenkilönsä. Kiinnostaisiko sinua kehittää Finnaa erityisesti korkeakoulukirjastojen tarpeisiin?

Haemme Kansalliskirjastoon uuteen, vakituiseen tehtävään

tietoasiantuntijaa

vahvistamaan Finna-tiimiämme. Etsimme osaavaan joukkoomme työkaveriksi kirjastojen digitaalisten palveluiden ja verkostoyhteistyön kehittämisestä innostunutta osaajaa. Tukenasi ovat osallistuvien organisaatioiden palveluiden asiantuntijat sekä moniammatillinen tiimi.

Tietoasiantuntijana

  • toimit korkeakoulu- ja erikoiskirjastojen sektorivastaavana Finnassa ja varmistat, että Finnan kehitystyössä tunnetaan em. sektoreiden tarpeet
  • kehität tavoitteellisesti asiakasyhteistyötä ja -palvelua sektorillasi
  • olet keskeisessä roolissa korkeakoulukirjastojen Finna-verkkokirjastomallin yhteiskehittämisessä
  • järjestät Finnaan liittyviä tilaisuuksia ja tuotat niihin sisältöjä
  • tuot sektoreidesi näkemyksen Finnaan haravoitavan metadatan yhtenäistämistyöhön
  • selvität tieteellisten julkaisujen saatavuuden kysymyksiä Finnassa mukaan lukien OA-aineistot
  • osallistut palvelupyyntöjen ja kehitysehdotusten käsittelyyn
  • toimit yhteistyössä muiden Kansalliskirjaston tiimien kanssa ja
  • osallistut tarvittaessa myös muihin yksikön asiakasyhteistyön tehtäviin.

Sinusta:

Olet tavoitteellinen kirjastoalan ammattilainen. Sinulla on jo kokemusta korkeakoulukirjastoista ja digitaalisista palveluista. Innostut yhteistyöstä, yhteiskehittämisestä ja tahdot rakentaa erinomaista asiakaskokemusta Finna-palveluun osallistuville organisaatioille. Olet tiimipeluri ja edistät osaamisellasi yhteisten tavoitteiden saavuttamista. Osaat priorisoida ja sinulla on hyvä paineensietokyky.

Osaamisestasi:

Sinulla on työkokemusta kirjastoista ja erityisesti korkeakoulukirjastoihin liittyvää osaamista. Hallitset projektityöskentelyn ja projektien vetämisen. Osaat edistää yhteistyötä useiden toimijoiden verkostossa ja koordinoida monimutkaisten asioiden yhteistä käsittelyä. Sinulla on kokemusta digitaalisten palveluiden parissa työskentelystä. Tunnet kirjasto- ja julkaisualan metadataformaatit. Laskemme eduksi digitaalisen palvelun tekniseen tai käytettävyystyöhön liittyvän osaamisen.

Arvostamme ylempää korkeakoulututkintoa erityisesti kirjastoalalta, palvelumuotoiluosaamista, koulutuskokemusta ja kokemusta usean osapuolen projekteista.

Palkkasi asettuu kokoaikatyössä 3 200 – 3 700 euroon kuukaudessa osaamisestasi ja kokemuksestasi riippuen. Työskentelemme hyvien kulkuyhteyksien äärellä Helsingin ydinkeskustassa. Tarjoamme luonnollisesti myös mahdollisuuden etätöihin ja liukuva työaika helpottaa arkesi sujumista.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Maria Virtanen, johtava palvelusuunnittelija, maria.virtanen(at)helsinki.fi
Bjarne Beckmann, tietojärjestelmäpäällikkö, bjarne.beckmann(at)helsinki.fi

Hakuaika tehtävään päättyy 13.1.2021, mutta huomioithan että käsittelemme hakemuksia jo hakuprosessin aikana.

Jätä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta Hae paikkaa -linkistä. Sinun ei tarvitse täyttää järjestelmässä kuin henkilötietosi ja liittää mukaan lyhyt hakemus, jossa kerrot osaamisestasi sekä ansioluettelo (CV) pdf-muodossa.

Hae työpaikkaa