Erikoislukusaliin toimitettavien aineistojen uusimiskerrat vähenevät

Julkaisupäivä

Erikoislukusali on tarkoitettu kirjaston vanhimman ja ainutkertaisen aineiston kuten kansalliskokoelman, erikoiskokoelmien, käsikirjoitusten, karttojen ja muun käytössä varovaisuutta vaativan materiaalin tutkimiseen. 

Erikoislukusalissa on voimassa rajoituksia aineiston varaamiseen ja käyttöön. Aiemmin erikoislukusalin aineistoja on saanut uusia 50 kertaa. Torstaista 2.3.2023 alkaen salissa olevien aineistojen uusimiskertojen määrä vähenee kolmeen (3). Muutoksen syynä on Kansalliskirjaston lakisääteisen tehtävän varmistaminen: aineistoturvallisuuden takaaminen. Kolme uusintakertaakin mahdollistaa 4 kuukauden laina-ajan.   

Erikoislukusaliin kannattaa aina tilata vain tarvittava määrä aineistoja. Varaukset tulee tehdä etukäteen. Se onnistuu helposti Kansalliskirjaston hakupalvelun kautta.

Toimitusaika erikoislukusaliin on erikoiskokoelmilla ja käsikirjoituskokoelmilla tilausta seuraavana arkipäivän kello 11 mennessä, kansalliskokoelman aineistojen toimitusaika on kahden arkipäivän päästä tilauksesta kello 11 mennessä ja kartat ja pienpainatteet toimitetaan 3 arkivuorokaudessa.

Muutos koskee torstaista 2.3.2023 alkaen kaikkia aineistoja, myös jo lainassa olevia.
 
Kansalliskirjaston hakupalvelu
Työskentely erikoislukusalissa
Erikoislukusalin käyttösäännöt