Ensimmäiset tutkimuslaitokset mukaan Finnaan

Julkaisupäivä

Ruokaviraston ja Suomen ympäristökeskuksen julkaisuihin ja muihin aineistoihin voi nyt tutustua Finna.fi:ssä. Kyseessä ovat ensimmäiset tutkimuslaitokset, joiden aineistoja on julkaistu Finnassa. Uudet aineistot täydentävät Finnan kasvavaa tutkitun tiedon tarjontaa.

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) julkaisusarjoissa käsitellään laaja-alaisesti erilaisia ympäristöön liittyviä aiheita. Julkaisuihin kuuluu artikkeleita, ammatillisia ja tieteellisiä julkaisusarjoja sekä yksittäisiä kirjoja. Uusimmat SYKEn julkaisut käsittelevät erityisesti ilmastonmuutokseen vaikuttavia toimia, kuten puurakentamista hiilinieluina.

”Kautta aikain suosituimpia julkaisujamme ovat olleet Jokamiehenoikeudet, erilaiset kaivo-oppaat ja Suomen luontotyyppien uhanalaisuus”, kertoo Katja Hilska-Keinänen SYKEn tietopalveluista.

Kiinnostavia julkaisuja ovat myös kartat erityisistä maastokohteista, kuten harjuista.

Tietoa eläinten terveydestä ruoan terveysriskeihin

Ruokaviraston julkaisusarjoissa käsitellään ruoan turvallisuutta sekä kasvien ja eläinten terveyttä. Finnasta löytyy myös muita Ruokavirastossa tehtyjä tutkimuksia.

Ruokaviraston julkaisusarjoista saa tietoa esimerkiksi elintarvikkeiden sisältämistä vierasaineista ja viljasadon laadusta. Julkaisusarjoissa käsitellään myös esimerkiksi eläimille käytettäviä antibiootteja ja eläintautitilannetta.

Kiinnostavana nostona Ruokavirastosta vinkataan tutustumaan ruoan vierasaineita käsittelevään tutkimukseen: Ruoan tärkeimmät vierasaineet Suomessa – terveysriskit ja tiedonpuutteet.

Finna.fi-hakupalvelun sisältämä tutkittu tieto on peräisin korkeakouluista, tutkimuslaitoksista ja niiden kirjastoista sekä viranomaisilta. Tutkitun tiedon määrä kasvaa sitä mukaa kun Finnaan liittyy mukaan uusia tieteenalan toimijoita ja tieteen avoimuus etenee.

Tutustu Suomen ympäristökeskuksen julkaisuihin

Tutustu Ruokaviraston julkaisuihin

Kuva: Paavo Pykäläinen