Elektra ja Peri+ poistuvat käytöstä vuodenvaihteessa

Julkaisupäivä

Kotimaisten tieteellisten lehtien artikkeleita sisältävä Elektra-palvelu poistuu käytöstä vuoden 2022 lopussa. Samalla myös samaan pakettiin kuuluneen, lehtien takautuvasti digitoituiduista aineistoista koostuvan Peri+-palvelun toiminta loppuu.

Kuvituskuva: pino lehtiä, Pixabay
Kuva
Pixabay

Elektra ja Peri+ ovat olleet maksullisia palveluita, joiden tuotannosta ovat vastanneet Kansalliskirjasto ja Kopiosto. Niiden sisältämät aineistot ovat olleet laajasti käytössä mm. korkeakouluissa ja yleisissä kirjastoissa. 

Kansalliskirjasto järjestää palveluiden lakkauttamista käsittelevän webinaarin tiistaina 13.12.2022 klo 10-11. Elämää Elektran ja Peri+:n jälkeen -webinaari on avoin kaikille kiinnostuneille, ja sen tavoitteena on antaa osallistujille käsitystä siitä, miten suomalaiset tiedelehdet ovat saatavilla vuodenvaihteen jälkeen. Webinaarin ohjelma ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyvät tapahtuman sivuilta.

Elektrassa on tällä hetkellä mukana yhteensä yli 40000 artikkelia kymmenistä suomalaisista tiedelehdistä. Artikkelit ovat pääosin vuosilta 1996-2020. Monet palvelussa mukana olleista lehdistä ovat siirtäneet tai siirtämässä aineistojaan Tieteellisten seurain valtuuskunnan ylläpitämään Journal.fi-palveluun.

Peri+:n sisältämät aineistot ovat puolestaan jatkossa käytettävissä sekä vapaakappalekirjastojen työasemilla että Tutkain-sopimuksen puitteissa useissa muissakin organisaatioissa.

Palveluiden lakkauttamispäätöksen taustaa on avattu myös Tietolinja-lehdessä 1/2020 ilmestyneessä artikkelissa ”Kun Elektrasta aika jättää”.

Lisätietoja: 
Jyrki Ilva, tietojärjestelmäpäällikkö
jyrki.ilva@helsinki.fi, p. 050 3182231