Hyppää pääsisältöön

Aukiolot ja palvelut 1.10.2021 alkaen

Julkaisupäivä

Kansalliskirjasto on 1.10.2021 alkaen auki arkisin klo 9–18.

Koronatilanteen muuttuessa aukioloihin ja palveluihin voi tulla muutoksia nopealla aikataululla.

Yksityiskohta  kirjahyllystä Kansalliskirjastossa

Päivitetty 29.11. maskien käytön osalta.

Aukioloajat

• Kirjasto on auki arkisin kello 9–18.
  • Rotundan, erikoislukusalin ja Slaavilaisen kirjaston neuvonnat ovat auki klo 10–17.
  • Pohjoissalin neuvonta on auki klo 13–15. Klo 10–12 Rotundan neuvonnasta kutsutaan päivystäjä pyydettäessä. Lisätietoja Pohjoissalin palveluista täällä.
  • Jäljennepalvelun neuvonta ja kuunteluhuone ovat kiinni. Jäljennepalvelu toimittaa jäljenteitä ilman lähineuvontaa.
  • Vapaakappaletoimisto osoitteessa Yliopistonkatu 1 on auki ja pieniä vapaakappalelähetyksiä voi jälleen toimittaa suoraan toimistolle. Rahdin ja isompien vapaakappaletoimitusten vastaanotto, sekä neuvonta puhelimitse ja sähköpostitse ovat normaalisti toiminnassa. Tarkemmat tiedot löytyvät vapaakappaletoimiston sivuilta.

Suojatoimet

• Salit ja muut asiakastilat ovat asiakkaiden käytettävissä.
  • Yksittäiset turistit ovat tervetulleita, mutta turistiryhmiä emme valitettavasti voi ottaa vastaan.
  • Kirjastokäynnin ajan asiakkaiden on suojauduttava sen mukaan, mitä valtion, pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ja Helsingin yliopiston määräykset ja suositukset sanovat maskien käytöstä, turvaväleistä huolehtimisesta sekä hyvästä käsihygieniasta.
  • Kirjaston tiloissa käytetään aina kasvomaskia, paitsi jos olet tilassa yksin.