Hyppää pääsisältöön

Aalto-yliopiston tutkimusaineistot ja opinnäytteet avautuivat Finnaan

Julkaisupäivä

Aaltodoc-julkaisuarkiston aineistot ovat nyt löydettävissä Finnasta. Aineistoihin kuuluu mm. Aalto-yliopistossa tuotettuja opinnäytteitä, konferenssijulkaisuja, artikkeleita ja muuta tutkimusaineistoa.

Osa julkaisuista on saatavilla Open Access -periaatteen mukaisesti, eli tekstit ovat käytettävissä verkon kautta maksutta ja esteettömästi.

Aalto-yliopiston muita arkistoaineistoja on julkaistu Finnassa jo aiemmin. Tutkittavissa on mm. valokuvia, opetusaineistoja, oppilastöitä sekä opetuksessa käytettyjä esineitä, joten aineistot tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua yliopiston toimintaan ja tieteenalojen kehitykseen.

Digitoidut opinnäytteet Aaltodoc-julkaisuarkistosssa

Osana Aalto-yliopiston digitointiprojektia arkisto on digitoinut Teknillisen korkeakoulun ja Kauppakorkeakoulun opinnäytteitä 1960-luvulta lähtien sähköiseen muotoon yhteensä noin 60 000 kpl.

Opinnäytteiden tiedot löytyvät Finnasta, mutta varsinaiset digitoidut opinnäytteet ovat toistaiseksi rajatussa käytössä Aalto-yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskuksen tiloista löytyviltä päätteiltä. Lue lisää Aalto-yliopiston digitointiprojektista.

Aalto-yliopiston alumnit ja opiskelijat pääsevät tarkistamaan omat digitoidut opinnäytteensä Aaltodoc-julkaisuarkistosta suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Samalla opinnäytteelle voi antaa julkaisuluvan. Katso ohjeet digitoidun lopputyön tarkistukseen ja julkaisuluvan antamiseen.
 

Tutustu Aaltodoc-julkaisuarkiston aineistoihin Finnassa.