Tulostaminen Kirjastokioskeilta Unigrafian Print-in-City-palveluun

Kirjastokioskilta voi tulostaa PDF-dokumentteja Print-in-City-palveluun.

• Oletusvalintana tulostuksessa on mustavalkoinen ja kaksipuoleinen printti.
  • Jos haluat yksipuoleinen tai värillisen tulosteen, valitse ne erikseen Print-in-City-palvelussa.

Ennen ensimmäistä tulostuskertaa

Rekisteröidy Print-in-City-palveluun (linkin löydät Kirjastokioskin kirjanmerkeissä) ja osta tulostussaldoa. Rekisteröitymiseen käy myös Google- ja Facebook-tili sekä sähköposti. Maksaa voi verkkopankin lisäksi luottokorteilla. Tulosteen voi tulostaa ulos 48 tunnin ajan. Tulostustyö veloitetaan vasta kun se tulostetaan ulos laitteelta.

Tulostus

1. Napauta selaimen tai PDF readerin tulostuspainiketta.
  2. Valitse Print to file. Voit nimetä tiedoston haluamallasi tavalla napauttamalla painiketta kohdassa File:
  3. Kirjoita haluamasi nimi kohtaan Name: ja napauta Select. Nimeä tiedostosi, jos aiot tulostaa useampia tiedostoja, jolloin erotat ne myös tulostuslaitteella toisistaan.
  4. Valitse Print. Tiedosto tallentuu kansioon nimeltä Downloads.
  5. Kirjaudu Print-in-City-palveluun.
  6. Lataa tulostettava tiedosto palvelun ohjeiden mukaan.
  7. Hae tulosteesi haluamaltasi Print-in-City-laitteelta.

Tallenna muistitikulle

Kirjastokioskeilta voi tallentaa omalle muistitikulle esim. PDF-dokumentteja tai HTML-sivuja.

Tiedosto ladataan kioskin välimuistiin, ja siirretään sieltä tikulle resurssienhallintaikkunassa (File Manager). Välimuisti tyhjenee automaattisesti, kun suljet selaimen ikkunan tai kioskia ei käytetä 2 minuuttiin.

Näin tallennat tiedoston tikulle

1. Lataa haluamasi PDF napsauttamalla Download kuvaketta.
  2. Liitä muistitikkusi kioskin USB-porttiin. USB-portit löytyvät näytön vasemmasta laidasta.
  3. Avaa resurssienhallinta (File Manager
  4. Avaa kansio Downloads
  5. Varmista, että muistitikkusi näkyy vasemman laidan Places-listassa
  6. Tartu hiirellä lataamaasi tiedostoon, vedä se muistitikun nimen päälle ja pudota. Tiedosto tallentuu muistitikulle.
  7. Tallennuksen jälkeen irrota muistitikku turvallisesti napauttamalla tikun nimen vierestä löytyvää kuvaketta.