WIDE – Avoimen tieteen haastekilpailu

Kuva
Helsinki Think Company
Pe 26.10. - Su 28.10.2018
16.00 - 14.00

Haku tapahtumaan päättyy 11.10.2018.

avoimen tieteen ja datan idealistit kuten datatieteilijät, ohjelmistokehittäjät, palvelumuotoilijat, yhteiskuntatieteilijät, humanistit

Leipätehdas, Kaikukatu 4, 00500, Helsinki

WIDE - Open Source Science on monitieteinen, kolmipäiväinen tapahtuma, jossa kilpailijoita haastetaan kehittämään ratkaisuja avoimen tieteen toimintamallien edistämiseksi. Wide-tapahtuma on tarkoitettu niille, joiden mielestä tiede kuuluisi kaikille, sen tulisi olla ilmaista, läpinäkyvää, helposti saavutettavaa ja mahdollisimman ymmärrettävässä muodossa.

WIDE - Open Source Science toteutetaan yhteistyössä CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen, Kansalliskirjaston, Helsingin yliopiston tietotekniikkapalveluiden ja Helsinki Think Companyn kanssa. Monitieteinen tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille datatietelijöistä ja ohjelmistokehittäjistä aina yhteiskuntatieteilijöihin ja humanisteihin. WIDE koostuu kahdesta osa-alueesta: koodaamiseen ja datavisualisointiin keskittyvästä hackathon-haasteesta, sekä monitieteisestä konseptisuunnittelukilpailusta. Hackathon-haasteen pohjaksi meillä on tarjota ainutlaatuisia aineistoja ratkaisuehdotusten aineksiksi.

Viikonlopun aikana osallistujat pääsevät tutustumaan avoimen tieteen ja avoimen lähdekoodin periaatteisiin sekä verkostoitumaan alan toimijoiden kesken. Lisäksi luvassa elämyksellistä toimintaa ja loistava tarjoilut Leipätehtaan urbaanissa ympäristössä. Jokainen osallistuva tiimi saa mentorointia ideaansa alan asiantuntijoilta. Tavoitteena on tuottaa erilaisia ratkaisuehdotuksia, joiden avulla edistetään tieteen saavutettavuutta, avoimuutta ja inklusiivisuutta. Avoimen tieteen arvojen mukaisesti hackathonissa tuotetut ratkaisut jaetaan avoimeen GitHUB -palveluun, josta kuka tahansa voi hyödyntää niitä. Tilaisuuden kruunaa kolmantena päivänä pidettävä finaali, jossa tiimit esittelevät viikonlopun aikana kehitettyjä ratkaisuja.

Tapahtuman Facebook-sivut
Seuraa tapahtumaa Twitterissä aihetunnisteella #WideChallenge

Lisätietoja

Järjestäjä

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus, Kansalliskirjasto, Helsingin yliopiston tietotekniikkapalvelut ja Helsinki Think Company