Tutoriaali International Image Interoperability Frameworkista (IIIF)

To 26.10.2017
14.30 - 16.00

IIIF-tutoriaali on osa Kansalliskirjaston järjestämien Kirjastoverkkopäivien (24.-26.10.) ohjelmaa. Siihen voi ilmoittautua erikseen , jos ei muuten osallistu Kirjastoverkkopäivien tapahtumiin.

Metsätalo, Unioninkatu 40, Helsinki
Sali 1 (B116), 1 krs.

Kansalliskirjasto järjestää 26.10.2017 klo 14.30-16.00 kaikille kuva-aineistoista ja niihin liittyvistä tietojärjestelmistä kiinnostuneille tutoriaaliin, jonka aiheena on Introduction to the International Image Interoperability Framework (IIIF).

Tutoriaali on ilmainen ja se järjestetään Helsingin yliopiston tiloissa Metsätalolla, Unioninkatu 40. Tutoriaalin pitää Simeon Warner (Cornell University, USA), joka on yksi IIIF:n perustajista. Tilaisuus on myös seurattavissa etänä.

IIIF:n tavoitteena on ollut luoda yhteisiä standardeja, ohjelmistoja ja rajapintoja kuvien ja niihin liittyvän informaation välittämiseen yhdenmukaisessa, rikkaassa ja vuorovaikutteisessa formaatissa järjestelmästä toiseen ja samalla myös käyttäjien ulottuville.

IIIF-yhteisö on kasvanut muutamassa vuodessa laajaksi ja aktiivisesti toimivaksi kansainväliseksi verkostoksi, jossa on mukana sekä kirjastoja, arkistoja, museoita ja gallerioita että muitakin visuaalisten aineistojen parissa työskenteleviä organisaatioita.

Nyt järjestettävän tutoriaalin tavoitteena on tuoda IIIF:n tarjoamat mahdollisuudet sekä suomalaisten kulttuuri- ja tutkimusorganisaatioiden että muidenkin toimijoiden tietoisuuteen. Tutoriaali perehdyttää osallistujat IIIF-yhteisöön, sen puitteissa kehitettyihin standardeihin ja teknisiin ratkaisuihin sekä niiden hyödyntämiseen erilaisissa yhteyksissä.

IIIF-tutoriaali on osa Kansalliskirjaston järjestämien Kirjastoverkkopäivien (24.-26.10.) ohjelmaa. Siihen voi ilmoittautua myös erikseen tällä lomakkeella, jos ei muuten osallistu Kirjastoverkkopäivien tapahtumiin: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/81831/lomake.html. Myös etäosallistujien tulee ilmoittautua tutoriaaliin.