Tutkijan aamukahvit keskiviikkona 20.3. KLO 9.30

Kansalliskirjaston Agricola-sali
Unioninkatu 36, Helsinki
Kohdeyleisö
Aamukahvitilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia
Jaakko Tahkokallio

Tervetuloa tutkijan aamukahveille keskiviikkona 20.3. klo 9.30!

Millaisia välineitä fenomenologia tarjoaa mediassa käytävän keskustelun mahdollisuuksien tutkimukseen? Auttavatko klassisten fenomenologien, kuten Edmund Husserlin, ajatukset ymmärtämään me too -liikkeen mekanismeja? Tällaisiin teemoihin sukelletaan maaliskuun tutkijan aamukahveilla, joilla Minna-Kerttu Vienola esitelmöi aiheesta: "Kaikkien sosiaalisten kohtaamisten epäautenttisuus niin mediassa kuin kasvokkain: fenomenologinen analyysi”.

Tutkijan aamukahvit on noin puolen tunnin mittainen tilaisuus. Se sisältää kirjaston tutkijapaikalla työskentelevän tutkijan lyhyen esitelmän sekä vapaata keskustelua esitelmästä, tutkimuksen tekemisestä ja kirjastojen roolista tutkimuksessa. Aamukahvien tavoitteena on tutustua Kansalliskirjastossa työskentelevien tutkijoiden tutkimusaiheisiin sekä vahvistaa kirjaston henkilökunnan ja tutkijoiden välistä keskusteluyhteyttä.

Kirjaston kahvila Rotunda avaa ovensa aamukahviaamuina heti yhdeksän jälkeen ja palvelee tilaisuuden ajan

Seuraavat aamukahvitilaisuudet järjestetään ke 10.4., 8.5. ja 12.6. Huhtikuun aamukahvien puhujana toimii Sanna Raninen, aiheenaan: ”Musiikkikirjojen materiaalikulttuuri reformaation jälkeisessä Ruotsissa”.

Kevään 2019 aikaisemmat aamukahvitilaisuudet:
13.2. Lauri Kallio, filosofian tohtori: Myöhäisen saksalaisen idealismin historia.
*Lue Scripta Selecta -blogistamme lisää Kallion tutkimustyöstä: Helmikuun tutkijan aamukahvit: Lauri Kallio ja Hegelin perintö.