Tutkijan aamukahvit keskiviikkona 10.4. KLO 9.30

Ke 10.4.2019
09.30 - 10.00

Aamukahvitilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Kansalliskirjaston Agricola-sali
Unioninkatu 36, Helsinki

Tervetuloa tutkijan aamukahveille keskiviikkona 10.4. klo 9.30! Huhtikuun taamukahveilla Sanna Raninen esitelmöi aiheesta: "Musiikkikirjojen materiaalikulttuuri reformaation jälkeisessä Ruotsissa.”

Kirjapainotaito oli mullistanut tekstien monistamisen ja levittämisen tavat jo 1400-luvun jälkipuolella, mutta nuotteja alettiin painaa Ruotsissa vasta 1500-luvun lopussa. Kirkollinen musiikkielämä toimi pitkään reformaation jälkeenkin keskiaikaiseen tapaan käsikirjoitusten varassa.

Ranisen tutkimushanke luo ensimmäistä kertaa kokonaiskäsityksen 1500-luvun ruotsin-, suomen- ja latinankielisestä laulukirjakulttuurista Ruotsin valtakunnassa. Huomattava osa Ranisen käyttämistä lähteistä tulee Kansalliskirjaston käsikirjoituskokoelmista.

Tutkijan aamukahvit on noin puolen tunnin mittainen tilaisuus. Se sisältää kirjaston tutkijapaikalla työskentelevän tutkijan lyhyen esitelmän sekä vapaata keskustelua esitelmästä, tutkimuksen tekemisestä ja kirjastojen roolista tutkimuksessa. Aamukahvien tavoitteena on tutustua Kansalliskirjastossa työskentelevien tutkijoiden tutkimusaiheisiin sekä vahvistaa kirjaston henkilökunnan ja tutkijoiden välistä keskusteluyhteyttä.

Tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia. Kirjaston kahvila Rotunda avaa ovensa aamukahviaamuina heti yhdeksän jälkeen ja palvelee tilaisuuden ajan.

Kevään seuraavat aamukahvitilaisuudet järjestetään 8.5. ja 12.6. 

Aikaisemmat aamukahvitilaisuudet:
* 13.2. Lauri Kallio, filosofian tohtori: Myöhäisen saksalaisen idealismin historia. Lue blogiartikkelistamme lisää Kallion tutkimustyöstä: Lauri Kallio ja Hegelin perintö

* 20.3. Minna-Kerttu Vienola: "Kaikkien sosiaalisten kohtaamisten epäautenttisuus niin mediassa kuin kasvokkain: fenomenologinen analyysi”. Lue blogiartikkelistamme lisää: Maaliskuun tutkijan aamukahvit: Minna-Kerttu Vienola

Lisätietoja

Järjestäjä

Jaakko Tahkokallio