Tutkain-webinaari

Kuva
Marko Oja
To 9.1.2020
13.30 - 14.00

Kansalliskirjasto ja Kopiosto ovat sopineet oikeudesta välittää kokoelmiinsa sisältyviä digitaalisia sanoma- ja aikakauslehtiä tutkimuskäyttöön digi.kansalliskirjasto.fi -palvelun kautta Tutkain-hankkeessa vuosina 2020-2022. Tutkain-hanke mahdollistaa Kansalliskirjaston kokoelmiin sisältyvien, kotimaisten digitaalisten sanoma- ja aikakauslehtien vuosina 1930-2018 julkaistujen vuosikertojen hyödyntämisen tutkimuskäytössä. Tutkaimen aineisto on lisensoitu 15 kotimaisen korkeakoulun käyttöön. Korkeakoulut saavat antaa HAKA-tunnuksilla tunnistautuneille käyttäjille pääsyn Kansalliskirjaston digitoimiin lehtiaineistoihin digi.kansalliskirjasto.fi –palvelussa tutkimuskäyttöä varten.

Tutkain-hankkeeseen liittyneille organisaatioille tarkoitetussa webinaarissa käydään läpi mitä tutkimuskäytöllä tarkoitetaan, kuka aineistoja saa käyttää, millaisessa opetustilanteessa aineistoja saa käyttää ja miten aineistot saa käyttöönsä. Webinaarissa on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Webinaarin kesto on noin 30 minuuttia. Webinaaria voi seurata etäyhteydellä: https://connect.funet.fi/kktutkimus Webinaarista tehdään tallenne.

Lisätietoja: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/projektit/tutkain-2020-2022 ja kk-tutkijapalvelut@helsinki.fi

Yhteyshenkilö

Jussi-Pekka Hakkarainen
tietoasiantuntija
Tutkimuskirjasto

Lisätietoja