Kuorokonsertti - Yli sanojen - Beyond words

00014 HELSINGIN YLIOPISTO
Esteettömyys
Esteetön kulku sisäpihan kautta, os. Yliopistonkatu 1

Sekakuoro Akateemisen Laulun konsertti on osa monitieteellistä, laulamisen tutkimusta käsittelevää Science of Singing -symposiumia. Tapahtuman konsertti johdattaa kuulijat pohtimaan, voiko äänen avulla tavoittaa jotakin sellaista olemassaolostamme, joka jää sanojen ulottumattomiin.

Konsertin ohjelmisto koostuu nykykuoromusiikista. Esitettäviä teoksia yhdistää pyrkimys hahmottaa laulamalla ihmisen ja luonnon suhdetta ja ilmaista äänen kautta tunteita, kun sanat eivät riitä. Teosten säveltäjät ovat Alex Freeman (1972*), Murray Schafer (1933*), Paul Hindemith (1895-1963) ja Morten Lauridsen (1943*).

Kuoromusiikin lomassa Akateemisen Laulun laulajat ja tutkijat kulttuurihistorioitsija Josephine Hoegaerts ja sosiaalieetikko Anna Seppänen pohtivat oman tutkimuksensa näkökulmasta identiteettiä: miten muokkaamme käsitystämme siitä, keitä olemme – sekä sanoilla että ilman niitä?

Konsertin puheenvuorot ovat sekä suomeksi että englanniksi.

Vapaa pääsy. Ohjelma 10 €.