Kirjastoverkkopäivät 2017

Kuva
Logo: Pasi Tiisanoja
Ti 24.10. - To 26.10.2017
09.00 - 16.00

Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen. Osaa ohjelmasta voi seurata etänä. Myös etäosallistujia pyydetään ilmoittautumaan. Ilmoittaudu viimeistään 8.10.2017.

Metsätalo (Unioninkatu 40, Helsinki)

Kansalliskirjasto järjestää 24.–26.10.2017 Kirjastoverkkopäivät teemalla Askelmerkkejä tulevaan. Paikkana on Metsätalo Helsingissä.

Tutustu Kirjastoverkkopäivien koko ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla.

Esitysten tallenteet

Kirjastoverkkopäivillä streamatut esitykset ovat jo nyt katsottavissa Etäosallistuminen-sivun linkeistä. Esitysten tarkat aloitusajat videolla löytyvät ohjelmasivuilta. Myös muut esitykset (kalvot) on lisätty keskiviikon ja torstain ohjelmasivuille. Työpajojen koosteet lisätään myös omille sivuileen.

Kiitos osallistumisesta!


#kivepa2017

Kirjastoverkkopäivien ohjelma on tänä vuonna runsas ja monipuolinen. Ohjelmaa järjestetään niin sisällönkuvailusta, kirjastoteknologiasta, avoimesta tieteestä kuin saavutettavuudestakin kiinnostuneille, Melindan, Finnan ja FinELibin ajankohtaisia kysymyksiä unohtamatta. Sisällöt soveltuvat erilaisissa kirjastoissa ja tehtävissä työskenteleville.

Tapahtuma alkaa tiistaina 24.10. työpajapäivällä, jonka aikana työstetään kahdeksaa eri teemaa työpajoissa. Keskiviikkoaamun 25.10. aiheena on linkitetty data ja kirjastojen tietojärjestelmien tulevaisuus. Keynote-puheenvuoron pitää Simeon Warner (Cornellin yliopisto, Yhdysvallat). Keskiviikkona pohditaan myös kirjaston roolia kansalaisen elämässä sekä vietetään iltajuhlaa Kirjastoverkkopalveluiden tiloissa Sörnäisissä. Juhlissa esiintyy muusikko Matti Johannes Koivu.

Torstaina 26.10. järjestetään paneeli Avoin tiede ja tutkimus- sekä Kansallinen digitaalinen kirjasto -hankkeiden piirissä edistettyjen asioiden tulevaisuudesta, kun hankekaudet ovat päättymässä. Lisäksi keskiviikon ja torstain ohjelmassa on runsaasti rinnakkaissessioita, joista jokaisella on oma teemansa.

Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen. Osaa ohjelmasta voi seurata etänä. Myös etäosallistujia pyydetään ilmoittautumaan.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 8.10.2017. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Lähetämme vahvistusviestin osallistujille perjantaina 13.10.

Kirjastoverkkopäivien viimeisenä esityksenä on Introduction to the International Image Interoperability Framework (IIIF) 26.10.2017, klo 14.30-16.00. IIIF-tutoriaaliin voi ilmoittautua erillisellä lomakkeella, jos ei osallistu muuhun Kirjastoverkkopäivien ohjelmaan: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/81831/lomake.html

Lisätietoja