Digin lataustyökalu tutuksi

Digin etusivu ja Eu-logot
To 23.9.2021
16.00 - 17.00

Ilmoittaudu viimeistään 21.9.

Tilaisuus pidetään Zoomissa. Linkki ilmoittautuneille lähetetään ennen tilaisuutta. Tilaisuus tallennetaan.

Digi.kansalliskirjasto.fi-palvelun aineistojen käyttöön kehitettiin uusi työkalu Digitaalinen avoin muisti (DAM) -hankkeessa. Tule kuulemaan, mistä on kyse, miten työkalua käytetään ja esitä kysymyksesi työkalun käytöstä.  
 
Digi.kansalliskirjasto.fi-aineistoja hyödyntävä lataustyökalu mahdollistaa uuden tavan Kansalliskirjaston sanoma- ja aikakauslehtien, pienpainatteiden, kirjojen, käsikirjoitusten ja nuottien aineistojen lataamiseen. Työkalu on Digistä erillinen, käyttäjän omalla koneella käytettävä ohjelma, jonka käyttö ei vaadi koodausosaamista.
Ladattava aineisto sopii esimerkiksi tieteellisen tutkimuksen tarpeisiin, mutta myös sukututkijat voivat hyödyntää työkalua esimerkiksi paikkakunta- ja nimikohtaisiin massahakuihin. Työkalun avulla käyttäjä voi ladata kiinnostavan aineiston omalle koneelleen ja jatkaa aineistomassan tarkastelua myöhemmin myös tilanteissa, joissa ei ole yhteyttä internetiin.
Työkalu on ladattavissa osoitteesta https://digi.kansalliskirjasto.fi/opendata/submit sekä saatavilla Helsingin yliopiston Software Centeristä.
Työkalun kehittämistä Digitaalinen avoin muisti -hankkeessa on tukenut Euroopan aluekehitysrahasto Vipuvoimaa EU:lta 2014–2020.