Hyppää pääsisältöön

Perehdytykset ja opastukset kirjaston kokoelmien tutkimuskäyttöön

Kansalliskirjasto kehittää tutkimuksen ja opetuksen palveluitaan.

Palvelun kuvaus

Kirjaston henkilökunta esittelee mielellään kokoelmia ja niiden tarjoamia tutkimusmahdollisuuksia korkeakoulujen ja muiden oppilaitosten opiskelijaryhmille. Opastamme myös tiedonhaussa ja sähköisten aineistojen käytössä. Kansalliskirjasto tarjoaa erinomaisia aineistoja opinnäytetöitä varten.

Varaa opastus

Varaa kahden tunnin vierailu esimerkiksi proseminaariryhmällesi lähettämällä viesti osoitteeseen kansalliskirjasto@helsinki.fi. Palvelu on maksuton.

Kerro viestissäsi, milloin toivotte vierailevanne Kansalliskirjastossa ja mitä tutkimuksen alaa edustat. Kuvaa lisäksi, mihin seminaarisi tai kurssisi painottuu tai mistä aiheista tai aineistoista tiedät opiskelijoidesi olevan kiinnostuneita. Voit lähettää myös luettelon seminaaritöiden aiheista.

Pyrimme räätälöimään vierailun sisällön ryhmän tarpeisiin. Lisäksi kaikki esittelymme luovat katsauksen Kansalliskirjaston historiaan ja sen kokoelmiin. Tutustumme käsin kirjoitettuihin, painettuihin ja digitalisiin aineistoihin.

Kokoelmamme painottuu kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimukseen. Erityisiä vahvuusalueitamme ovat historia-aineet, Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimus, filosofia, kirjallisuudentutkimus, taidehistoria ja musiikintutkimus. Myös teologian, oikeustieteen ja visuaalisen kulttuurin tutkimuksen kannalta kiinnostavia aineistoja on runsaasti.

Palveluun liittyminen

Maksuton palvelu