Hyppää pääsisältöön

Datapalvelut

Kansalliskirjasto tarjoaa avointa dataa erilaisille käyttäjille esimerkiksi digitoiduista sanomalehdistä ja kansallisbibliografiasta valmiiksi luotujen datasettien avulla tai rajapintoja hyödyntämällä. Datapalvelut palvelevat eri alojen opiskelijoita, tutkijoita, taiteilijoita ja muita datan tarvitsijoita laajasti tieteenalasta riippumatta. Myös muut kuin tutkijat voivat hyödyntää dataa. Digitoiduissa aineistoissa on käytössä myös lataustyökalu, jolla voi luoda omiin tarkoituksiin soveltuvan datasetin.

Perehdytykset ja opastukset kirjaston kokoelmien tutkimuskäyttöön

Kirjaston henkilökunta esittelee mielellään kokoelmia ja niiden tarjoamia tutkimusmahdollisuuksia korkeakoulujen ja muiden oppilaitosten opiskelijaryhmille. Opastamme myös tiedonhaussa ja sähköisten aineistojen käytössä. Kansalliskirjasto tarjoaa erinomaisia aineistoja opinnäytetöitä varten.

Varaa opastus

Varaa kahden tunnin vierailu esimerkiksi proseminaariryhmällesi lähettämällä viesti osoitteeseen kansalliskirjasto@helsinki.fi. Palvelu on maksuton.

Tutkimusyhteistyö

Kansalliskirjasto osallistuu tutkimusyhteistyöhön tutkijalähtöisesti. Yhteistyö voi tarkoittaa kumppanuutta hankkeissa tai aineiston tarjontaa laajennetulla asiantuntijatuella. Aineistot voivat olla analogisia, digitaalisia tai dataa.