Tilaava kaukopalvelu

Tilaava kaukopalvelu auttaa, kun tarvitset aineistoa lainaksi tai jäljenteenä muista kirjastoista Suomessa tai ulkomailla.

Palvelun kuvaus

Kansalliskirjaston tilaavassa kaukopalvelussa tilaamme sinulle lainoja ja jäljenteitä muista kirjastoista Suomessa ja ulkomailla.

Etsimme teoksen puolestasi ja hankimme sinulle lainan tai jäljenteen mahdollisimman edullisesti ja nopeasti. Kaukopalvelumme kautta voit tilata myös sellaista Kansalliskirjastossa olevaa aineistoa, joka ei ole juuri sillä hetkellä saatavana.

Voit tehdä kaukopalvelutilauksen:

Kaukopalvelumaksu suoritetaan aineistoa noudettaessa (ks. palveluhinnasto).

Voit tilata maksuttomia Kuopion Varastokirjaston lainoja ja kopioita kirjautumalla Kansalliskirjaston hakupalveluun kansalliskirjasto.finna.fi. Löydät Varastokirjaston aineiston omalta välilehdeltä: Varastokirjasto (Kuopio). Tilaaminen tapahtuu käyttämällä Tilaa aineisto -painiketta.

Kaikista kaukopalvelutilauksista lähetetään saapumisilmoitus, kun tilattu aineisto on noudettavissa kirjaston asiakaspalvelupisteestä.

Artikkelit saat paperikopioina. Poikkeuksena ovat Kuopion Varastokirjaston kopiot, jotka lähetetään suoraan asiakkaan sähköpostiin. Artikkelien toimitus sähköpostilla toteutetaan vuodesta 2023 alkaen pilottihankkeena. Käyttääksesi palvelua sinulla tulee olla kansalliskirjastokortti.

Uusimme automaattisesti kaikki kaukolainat ja ilmoitamme, kun lainaa ei voi enää uusia.