Hyppää pääsisältöön

Finna

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna rakentuu aineistot yhteen kokoavasta Finna.fi:stä ja sadoista muista Finna-hakupalveluista.

Palvelun kuvaus

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna rakentuu aineistot yhteen kokoavasta Finna.fi:stä ja sadoista muista Finna-hakupalveluista.

Finna.fi kokoaa museoiden, kirjastojen, arkistojen ja muiden yhteistyöorganisaatioiden aineistot saman katon alle. Monipuolisilla hakutoiminnoilla miljoonien aineistojen äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Finna.fi tarjoaa myös valikoituja sisältöjä eri käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi Finna Luokkahuone johdattaa aineistojen pariin oppimisen näkökulmasta.

Finnan sisällöistä vastaavat palvelussa mukana olevat organisaatiot

Finna kehittää yhdessä asiakasorganisaatioidensa kanssa laajasti käytössä olevaa verkkopalvelualustaa, jolla eri toimijat voivat luoda oman sähköisen hakupalvelun tai esimerkiksi verkkokirjaston. 

Taustatieto

Finnaa ylläpitää ja kehittää Kansalliskirjasto yhdessä yli 400 kotimaisen toimijan kanssa.

Finnaa kehitetään arkistojen, kirjastojen ja museoiden kanssa yhteistyössä tehtävinä kehittämiskierroksina. Finna perustuu avoimeen lähdekoodiin, mikä mahdollistaa monipuolisen kansallisen ja kansainvälisen yhteistyön Finnan kehittämisessä.

Finna on avattu vuonna 2014. Palvelua rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Palveluun liittyminen

Palveluun liittyminen edellyttää sopimuksen

Tietoa palveluun liittymisestä

  • Voit koska vain ilmoittaa organisaatiosi kiinnostuksesta liittyä mukaan Finnaan. Tarkempi aikataulu sovitaan yhdessä.
     
  • Finnaan liittyminen on maksutonta opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan arkistoille, kirjastoille ja museoille.

Palvelun vaihtoehtoinen nimi

Finna-hakupalvelu

Osa palvelupakettia