Finna

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna kokoaa yhteen satojen kotimaisten museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot saman katon alle osoitteessa Finna.fi. Lisäksi Finnan asiakasorganisaatiot voivat ottaa käyttöönsä oman Finna-hakupalvelun aineistoilleen ja kokoelmilleen.

Palvelun kuvaus

Finna rakentuu aineistot yhteen kokoavasta Finna.fi:stä sekä museoiden, kirjastojen ja arkistojen omista Finna-hakupalveluista. Monipuolisilla hakutoiminnoilla pääsee helposti ja nopeasti miljoonien aineistojen äärelle.

Finnassa on mukana yli 470 kotimaista asiakasorganisaatioita

Finna.fi tarjoaa myös valikoituja sisältöjä eri käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi Finna Luokkahuone johdattaa aineistojen pariin oppimisen näkökulmasta ja Oikopolku tutkittuun tietoon esittelee kotimaista avointa tutkimustietoa.

Finnan avoin rajapinta palvelee teknisemmin suuntautuneita käyttäjiä, kuten sovelluskehittäjiä, datavisualisointien laatijoita tai digitaalisia aineistoja hyödyntäviä tutkijoita.

Tavoitteenamme on tehdä tiedon löytämisestä ja käyttämisestä sekä uuden oppimisesta mahdollisimman helppoa ja turvallista.

Taustatieto

  • Finna-palvelua ylläpitää ja kehittää Kansalliskirjasto yhteistyössä kirjastojen, arkistojen, museoiden ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.
  • Finna perustuu avoimeen lähdekoodiin, mikä mahdollistaa monipuolisen kansallisen ja kansainvälisen yhteistyön Finnan kehittämisessä.
  • Finna on avattu vuonna 2013. Palvelua rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Palveluun liittyminen

Palveluun liittyminen edellyttää sopimuksen

Tietoa palveluun liittymisestä

Voit koska vain ilmoittaa organisaatiosi kiinnostuksesta liittyä mukaan Finnaan. Tarkempi aikataulu sovitaan yhdessä.

Finnaan liittyminen on maksutonta opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan arkistoille, kirjastoille ja museoille.

Lisätietoa palveluun liittymisestä löytyy asiakaswikistämme.

Palvelun vaihtoehtoinen nimi

Finna-hakupalvelu

Osa palvelupakettia