Save the date: Europeana Workshop Helsingissä 15.2.2018

Tapahtuman ajankohta
to 15.2.2018
Kansalliskirjasto

Miten suomalainen arkisto, kirjasto tai museo voi tuoda kokoelmiaan saataville Europeanan kautta? Mitä hyötyä ja iloa Europeanaan osallistumisesta ja aineistojen avaamisesta on? Millaisia kokemuksia Europeanaan osallistuvilla organisaatioilla on? Miten etenen, kun haluan aineistoja saataville Europeanaan?

Europeana ja Kansalliskirjasto järjestävät 15.2.2018 suomalaisille kulttuuriperintöorganisaatioille työpajapäivän, jossa vastataan edellä mainittuihin kysymyksiin ja työstetään yhdessä ajankohtaisia digitaalisen kulttuuriperinnön teemoja. Puhujina ja työskentelyn vetäjinä on niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin asiantuntijoita. Tilaisuuden kieli on englanti. Päivään voivat osallistua sekä organisaatiot, joille Europeana on melko uusi asia, että organisaatiot, joiden kokoelmia on jo Europeanassa saatavilla. Tilaisuudessa tarjotaan aamupäivällä perustietoa Europeanasta ja siihen osallistumisesta, iltapäivän puolella siirrytään käsittelemään yksityiskohtaisempia kysymyksiä ja ajankohtaisteemoja.

Työpaja järjestetään Helsingissä Kansalliskirjaston tiloissa. Osaan työpajasta on mahdollista osallistua etäyhteydellä. Ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan 22.1.2018 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista esittää toiveita käsiteltävistä asioista.