Kansalliskirjaston verkkosivustouudistus on edennyt toteutusprojektivaiheen viimeiseen rutistukseen. Uusi sivustomme rakentuu paraikaa testipalvelimelle, tervetuloa tutustumaan!

Verkkosivuston toteutusvaihe käynnistyi joulukuussa 2015 ja on nyt saavuttanut toiseksi viimeisen viikon mittaisista sprintti- eli kehittämisjaksoista. Tuona aikana olemme tuottaneet verkkosivuston kirjaimellisesti nollasta: sivusto soveltaa Helsingin yliopiston verkkosivuston toiminnallisuus- ja rakenneratkaisuja, mutta sivusto ei koodipohjaltaan nojaa siihen.

Viikolla seitsemän avaamme sivuston ulkopuolisille testaajille, ja betajulkaisu kaikelle kansalle on vuorossa viikolla kahdeksan.

Kulisseissa sisällöntuottajat syöttävät urakalla kokoelmakuvauksia ja palvelukuvauksia käännöksineen paikoilleen. Samalla tavalla huhkimme muuta tekstimassaa sivustolle.

Tällä hetkellä sivustolta puuttuu vielä noin 30 prosenttia tekstisisällöistä, kaikki nostot, kuvat ja yhteystiedot. Kieliversioita päästään syöttämään käännösten saavuttua viikosta seitsemän alkaen. Elämme siis jännittäviä aikoja.

Kun selailet sivustoa, huomaa siis, että se elää kaiken aikaa. Jos jossain on lorem ipsumia, se tulee korvaantumaan suomella pikapuoliin, nostot tehdään sisältöjen paikkojen varmistuttua, kuvat sijoitellaan paikoilleen juuri ennen julkaisua.

Sivustolle on liitetty Palaute-moduuli (jokaisen sivun oikeassa alalaidassa), jonka kautta sinun on helppo antaa palautetta. Jos siis huomaat kierroksillasi sivustolla outouksia: vekkejä, bugeja, virheitä tai haluat vain kannustaa meitä rakentajia, laita viestiä tulemaan!