Pääkokoelma

Tabs

Kokoelman kuvaus ja saatavuus
Kokoelman kuvaus

Slaavilaisen kirjaston vuoden 1917 jälkeen ilmestyneiden aikakauslehtien kokoelma painottuu humanistisiin ja yhteiskuntatieteellisiin aihealueisiin. Se sisältää Venäjällä, Neuvostoliitossa ja Itä-Euroopan slaavilaisen kielialueen maissa ilmestyneitä tieteellisiä lehtiä, kirjallisuus-, taide- ja kulttuurilehtiä sekä yleisaikakauslehtiä. Kokoelmassa on myös venäläisten emigranttien eri maissa julkaisemia lehtiä.

Luettelointistatus
  • Kokoelmasta laadittu korttiluettelo
  • Kokoelma kuvailtu viitetietokantaan
  • Kokoelma on luetteloitu vain osittain
Kaikki saapuvat lehdet ja suurin osa jo päättyneistä lehdistä on haettavissa Kansalliskirjaston hakupalvelun kautta. Osa vanhimmista lehdistä löytyy kuitenkin vain kortiston avulla.
Kokoelman aineisto muodossa
  • Analoginen
  • Digitaalinen
  • Digitoitu
  • Mikrokorteilla
  • Mikrofilmattu
Nimekkeestä riippuen lehdet ovat luettavissa alkuperäisinä julkaisuina tai mikrofilmeinä. Lehdistä on käytettävissä myös elektronisia versioita. Voprosy istorii, Voprosy literatury, Iskusstvo kino ja Ogonek -lehtien kaikki vuosikerrat ovat käytettävissä digitoituina. Venäläisiä tieteellisiä lehtiä on käytettävissä digitaalisena eLibrary.ru-portaalin ja CyberLeninkan kautta. Integrum-portaali sisältää digitaalisena yleisaikakauslehtiä sekä ammatti- ja viihdelehtiä.
Aineistotyyppi
  • Aikakauslehdet