Kartunnan tila

Tabs

Kokoelman kuvaus ja saatavuus
Kokoelman kuvaus

Slaavilaisen kirjaston sanomalehdet ennen vuotta 1917 on saatu vapaakappaleina Venäjän keisarikunnan alueelta vuosina 1828-1917. Kokoelmassa on suurimmissa kaupungeissa ilmestyneiden päivälehtien vuosikertoja, mutta pienempien paikkakuntien lehdet puuttuvat kokonaan tai niistä on vain yksittäisiä numeroita. Eniten sanomalehtiä on 1890-1917 väliseltä ajalta. Päivälehtien lisäksi kokoelmassa on poliittisten puolueiden, armeijan ja aluehallinnon julkaisemia sanomalehtiä. Satiirilehtiä on vuosilta 1905-1907.

Luettelointistatus
  • Kokoelmasta laadittu paperiluettelo
  • Kokoelmasta laadittu korttiluettelo
  • Kokoelma kuvailtu viitetietokantaan
Mikrofilmattujen sanomalehtien tiedot ovat osittain haettavissa Kansalliskirjaston hakupalvelusta. Painettujen lehtien tiedot löytyvät toistaiseksi vain kortiston avulla.
Kokoelman aineisto muodossa
  • Analoginen
  • Mikrofilmattu
Aineistotyyppi
  • Sanomalehdet
Signum
Ei sijaintitietoa, hae yksittäisellä nimikkeellä tai ota yhteys asiakaspalveluun.
Yhteystiedot:
Slaavilainen kirjasto