Tabs

Kokoelman kuvaus ja saatavuus
Kokoelman kuvaus

Russica-kokoelma sisältää vapaakappaleina saatua, Venäjän keisarikunnan alueella vuosien 1828–1917 välillä painettua, pääasiassa saksan-, ranskan- ja englanninkielistä kirjallisuutta.

Kirjastossa poimittiin aikoinaan erilleen se osa Venäjällä länsieurooppalaisilla kielillä julkaistusta kirjallisuudesta, jonka arvioitiin hyödyttävän yliopistossa tehtävää tutkimusta. Tämä osa luetteloitiin humanistiseen kokoelmaan. Muusta, vähemmän tärkeäksi katsotusta aineistosta muodostettiin Russica-kokoelma.

Russica-kokoelma sisältää muun muassa tieteellistä kirjallisuutta, kaunokirjallisuutta, oppikirjoja, kalentereita, vuosikertomuksia, hartaus- ja virsikirjoja, tilastoja sekä muita virallisluonteisia pienpainatteita. Kokoelman 19 000 nimekkeestä on luetteloitu 5 000.

Russica-kokoelma sisältää 16193 saksan-, 1770 ranskan-, 385 latinan-, 231 englannin-, 114 kreikan-, 74 italian, 43 esperanton-, ja 12 muunkielistä julkaisua.

Varastossa kokoelma on järjestetty kahteen systemaattiseen luokkaan, joista toinen sisältää kokoelman luetteloidun ja toinen luetteloimattoman osan. Kokoelmaan kuuluvista sanomalehdistä on erillinen luettelo, ja ne on sijoitettu humanistisen kokoelman sanomalehtien yhteyteen.

Luettelointistatus
  • Kokoelma on luetteloitu vain osittain
Kokoelman luetteloitu osa sisältyy aakkoselliseen korttiluetteloon, joka on erikoislukusalissa.

Kokoelmaan kuuluvista sanomalehdistä on erillinen luettelo.
Kokoelman aineisto muodossa
  • Analoginen
Aineistotyyppi
  • Kirjat
  • Sanomalehdet
  • Aikakauslehdet
  • Pienpainatteet
Signum
H Russica
Saatavuus ja käyttörajoitukset
Yhteystiedot: 
Erikoiskokoelmat
Kansalliskirjasto
Alakokoelmat
-
Rinnakkaiset kokoelmat
-
Asiasanat: 
Avainsanat
  • Kejsardömet Ryssland