Kansalliskokoelman pienpainatekokoelma

Kokoelman aineisto muodossa

Analoginen
Digitoitu

Pienpainatekokoelma sisältää runsaasti yhteisöjen toimintaan liittyviä julkaisuja kuten oppaita, näyttelyluetteloita ja aikatauluja.

Kokoelman kuvaus

Pienpainatekokoelma sisältää runsaasti yhteisöjen toimintaan liittyviä julkaisuja kuten oppaita, näyttelyluetteloita ja aikatauluja. Myös erilaiset tiedottamiseen liittyvät julkaisut kuten ohjeet, selvitykset, esitteet, tiedotteet, ohjelmat, mainokset, tuote-esitteet, kuvastot, hinnastot ja puhelinluettelot sisältyvät kokoelmaan. Aineistoa on 1800-luvulta alkaen.

Pienpainatekokoelma on järjestetty aiheenmukaisiin ryhmiin. Kokoelmassa on myös julkaisutyypin mukaan muodostettuja kokonaisuuksia kuten vuosikertomukset, puhelinluettelot, kalenterit ja almanakat, tuotemainokset, konsertti- ja teatteriohjelmat sekä exlibrikset.

Pienpainatekokoelmasta ei ole luetteloa. Pienpainatteita tilattaessa on tärkeää mainita julkaisijan nimi, julkaisun ilmestymisvuosi tai -vuosikymmen, julkaisijan toimiala sekä julkaisijan kotipaikka tai paikkakunta, jossa se on toiminut tai toimii. Myös lähdetiedon voi liittää mukaan. Aineistot toimitetaan tutkijoille erikoislukusaliin.

Erikoislukusalin käyttösäännöt

Kokoelman kielet

Aineistotyyppi

Pienpainatteet

Kartunnan tila

Kumulatiivinen