Pääkokoelma
Kartunnan tila
Completed

Tabs

Kokoelman kuvaus ja saatavuus
Kokoelman kuvaus

Dissertationes Veteres on Kansalliskirjaston vanhojen, ennen vuotta 1851 julkaistujen eurooppalaisten väitöskirjojen kokoelma. Kokoelmassa on lähes täydellinen kokoelma Lundin ja Uppsalan yliopistojen väitöskirjoja. Runsaasti edustettuina ovat erityisesti pohjoissaksalaiset protestanttiset yliopistot, mutta myös muiden eurooppalaisten yliopistojen väitöskirjoja on kokoelmissa kattavasti. Kokoelma sisältää yli 50 000 nimekettä.

Dissertationes Veteres -kokoelmaan sisältyy kreivi Jan Pieter van Suchtelenin keräämä väitöskirjakokoelma (Diss. Suchtelen), joka lahjoitettiin kirjastolle vuonna 1836.

Luettelointistatus
  • Kokoelmasta laadittu paperiluettelo
Ruotsalaisista väitöskirjoista on laadittu painetut luettelot, jotka ovat luettavissa erikoislukusalissa:

Lidén, Johan Henric, Catalogus disputationum. Uppsala 1779–80. Sijainti: Erik 015 Ruotsi ja Ref. Bibliogr. Diss. Ruotsi

Marklin, Gabriel, Catalogus disputationum 1778-1819. Uppsala 1820. Sijainti: Erik 015 Ruotsi ja Ref. Bibliogr. Diss. Ruotsi

Marklin, Gabriel, Catalogus disputationum 1820–1855. Uppsala 1856. Sijainti: Erik 015 Ruotsi ja Ref. Bibliogr. Diss. Ruotsi

Keskieurooppalaisista väitöskirjoista ylikirjastonhoitaja, professori Jorma Vallinkoski on laatinut 1950–1960 -luvuilla korttiluettelon (digitoituna Doriassa, ks. linkki).

Osa kokoelmasta on luetteloitu Kansalliskirjaston hakupalveluun.
Kokoelman aineisto muodossa
  • Analoginen
Aineistotyyppi
  • Kirjat
Signum
H Diss. Vet.
Saatavuus ja käyttörajoitukset
Yhteystiedot: 
Erikoiskokoelmat
Kansalliskirjasto
Alakokoelmat
-
Rinnakkaiset kokoelmat
Asiasanat: