Digitaalinen kulttuuriperintömme

Opetus- ja kulttuuriministeriön digitaalisen kulttuuriperinnön kokonaisuudessa ylläpidetään palveluita kulttuuriperinnön tietovarantojen saatavuuden, saavutettavuuden ja pitkäaikaisen säilyttämisen parantamiseksi. Kokonaisuuden viestinnästä vastaa Kansalliskirjasto.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriön digitaalisen kulttuuriperinnön kokonaisuudessa ylläpidetään palveluita kulttuuriperinnön tietovarantojen saatavuuden, saavutettavuuden ja pitkäaikaisen säilyttämisen parantamiseksi. Kokonaisuudessa kehitetään ratkaisuja tiedon ja tietojärjestelmien yhteentoimivuuden parantamiseksi sekä edistetään arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteistyötä, yhteentoimivuutta ja digitaalista osaamista. Kokonaisuuden viestinnästä vastaa Kansalliskirjasto.

Digitaalisen kulttuuriperinnön kokonaisuuden (Digime) viestintävastuun tavoitteena on tarjota kirjastoille, arkistoille ja museoille tietoa digitaalisen kulttuuriperinnön ajankohtaisasioista ja saatavuuden ja pitkäaikaisen säilyttämisen palveluista, edistää viestinnän keinoin kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteistyötä sekä lisätä organisaatioiden tietoisuutta tiedon ja järjestelmien yhteentoimivuuden merkityksestä. Digime-viestintä nostaa esille digitaalisen kulttuuriperinnön, siihen liittyvien tietovarantojen, palveluiden ja osaamisen laajoja hyödyntämismahdollisuuksia yhteiskunnassa.

Lisätietoja:
Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivut: https://minedu.fi/digitaalinen-kulttuuriperinto
Digime-kokonaisuuden omat verkkosivut: www.digime.fi

Digime-palveluosoite
Kansalliskirjasto