Hyppää pääsisältöön

Hakemusprosessi

Oletko kiinnostunut tekemään yhteistyötä Kansalliskirjaston kanssa? Me tarjoamme sinulle analogista lähdemateriaalia, digitaalista dataa ja laajaa aineistojemme asiantuntemusta – unohtamatta digitaalisten aineistojen tekoälykehitystä tai muita aineistojen käsittelyyn kehitettyjä työkaluja.  

Kuvaile yhteistyöhankkeesi tämän lomakkeen avulla.

Toimi näin: 

  • Pyri kuvaamaan yhteistyöideasi tarkasti, tämä nopeuttaa sen käsittelyä.  
  • Ole yhteydessä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, erityisesti yhteisissä kumppanuushankkeissa, joiden käsittely ja yksityiskohtiin liittyvä neuvottelu voi viedä jopa kuukausia.  Huomioi yhteydenotossasi rahoitushakemuksen ja rahoituksen myöntäjien aikataulut.   
  • Jätettyäsi aloitteen tutkimusyhteistyöstä pyrimme arvioimaan mahdollisimman pian, millainen yhteistyö olisi hyödyllisintä ja miten kauan asian käsittely vie.  
  • Arvioimme tutkimusyhteistyötä suhteessa strategiaamme, voimassa olevaan digitointiohjelmaan ja meneillään oleviin kehittämisprojekteihin. Tutkimusyhteistyön arviointiin osallistuu laaja asiantuntijaryhmä, johon kuuluu yhteistyön sisällön mukaan aineistojen ja kokoelmien, metadatan ja kuvailun, teknisen kehityksen ja tekoälyn sekä tutkimuksen toteuttamisen asiantuntijoita. 
  • Neuvottelu tutkimusyhteistyön yksityiskohdista jatkuu tutkijan/tutkijaryhmän kanssa tarpeen mukaan ja neuvottelujen kesto riippuu tehtävän yhteistyön luonteesta ja laajuudesta.    
  • Osallistuminen tutkimusprojektiin yhteistyökumppanina vaatii Kansalliskirjaston hyväksynnän ennen tutkimusrahoitushakemuksen jättöä. Kun lähetät rahoitushakemuksen rahoittajalle, lähetä kopio myös Kansalliskirjastolle.
  • Mahdolliset tiedustelut voi lähettää Kansalliskirjaston tutkijapalveluihin osoitteella kk-tutkijapalvelut@helsinki.fi.