Kirjaston kaukopalvelu auttaa, kun tarvitset aineistoa lainaksi tai jäljenteenä muista kirjastoista Suomessa tai ulkomailla tai haluat tilata Kansalliskirjaston kokoelmista aineistoa luoksesi muualle Suomeen.
Kaukolainaamiseen tarvitset voimassa olevan kansalliskirjastokortin.

Tilaava kaukopalvelu

Kansalliskirjaston tilaavassa kaukopalvelussa tilaamme sinulle lainoja ja jäljenteitä muista kirjastoista Suomessa ja ulkomailla.

Etsimme teoksen puolestasi ja hankimme sinulle lainan tai jäljenteen mahdollisimman edullisesti ja nopeasti. Kaukopalvelumme kautta voit tilata myös sellaista Kansalliskirjastossa olevaa aineistoa, joka ei ole juuri sillä hetkellä saatavana.

Voit tehdä tilauksen sähköisellä tilauslomakkeella. Voit tehdä tilauksen myös asiakaspalvelupisteessämme, puhelimitse tai sähköpostilla kk-kaukopalvelu (at) helsinki.fi.

Lähetämme sinulle saapumisilmoituksen, kun tilattu aineisto on noudettavissa kirjaston asiakaspalvelupisteestä. Kaukopalvelumaksu suoritetaan aineistoa noudettaessa (ks. palveluhinnasto).

Uusimme automaattisesti kaikki kaukolainat ja ilmoitamme, kun lainaa ei voi enää uusia.

Lähettävä kaukopalvelu

Kirjastot voivat tilata Kansalliskirjaston lähettävän kaukopalvelun kautta aineistoa lainaksi tai jäljenteinä omille asiakkailleen.

Kansalliskokoelman aineistoja emme lähetä kaukolainaksi, mutta niistä voi tilata jäljenteitä. Kansalliskokoelman sanomalehtien mikrofilmejä lähetämme lukusalilainaksi vain siinä tapauksessa, että niitä ei saa muualta.

Kansalliskirjaston aineisto löytyy:

Kansalliskirjaston hakupalvelusta
kansalliskirjasto.finna.fi

Lähettävän kaukopalvelun tilaukset tehdään sähköisellä tilauslomakkeella.

Lisätietoja:

Kaukopalvelu
Kansalliskirjasto
+358 (0)2941 20497 (kirjastoille/bibliotek/libraries)
+358 (0)2941 22744 (yksityishenkilöille/privatpersoner/private persons)

Lisätietoja kaukopalvelusta.