Tervetuloa Kansalliskirjastoon

Kansalliskirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöorganisaatio, joka palvelee valtakunnallisesti kansalaisia, tiedeyhteisöjä ja muita yhteiskunnan toimijoita.

Tapahtumat

Kansalliskirjasto tarjoaa kaikille avoimia näyttelyitä, kulttuuritapahtumia sekä kirjastoammattilaisille suunnattuja koulutuksia ja muita tapahtumia.

Katso kaikki tapahtumat

Näyttelyt

Blogi Scripta Selecta

Kansalliskirjasto tuo kulttuuriperinnön yhteiseksi hyväksi

Kehitämme palveluitamme tasavertaisuuden vahvistamiseksi Suomessa. Teemme työtä sen eteen, että julkaistu kulttuuriperintömme olisi mahdollisimman avoimesti ja helposti saatavilla. Digitoinnilla tähtäämme laajojen, yhtenäisten ja avointen aineistojen tarjoamiseen.Vahvistamme kulttuuriperintöaineistojen kiinnostavuutta ja näkyvyyttä yhteistyössä muistiorganisaatioiden ja muiden yhteistyökumppaniemme kanssa.

Kansalliskirjasto on tiedeyhteisön ytimessä

Rakennamme monikielisiä ja monialaisia kokoelmia tutkimuksen tueksi ja kehitämme aineistopalveluitamme tukemaan digitaalisia ihmistieteitä. Edistämme tutkijoiden mahdollisuutta julkaista avoimesti kotimaisissa ja ulkomaisissa julkaisukanavissa. Olemme myös mukana mielenkiintoisissa tutkimushankkeissa.

Kansalliskirjasto sivistyksen ja oppimisen voimavarana

Avoimet digitaaliset palvelumme luovat edellytyksiä uudistaa opetusta ja oppimista. Tuemme myös avoimien oppimateriaalien luomista ja käyttöä edistääksemme jatkuvaa oppimista ja opetusta niin peruskouluissa, lukioissa kuin vapaassa sivistystyössä.

Verkostoyhteistyön kautta kohti tulevaisuutta

Kehitämme toimintaamme asiakkaittemme ja keskeisten sidosryhmiemme kanssa sekä osallistumme aktiivisesti kirjastoalan kansainväliseen kehittämistyöhön. Verkostoyhteistyön tuoma lisäarvo on meille tärkeä asia.

Kansalliskirjastossa tehdään merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä

Meillä on töissä yli 230 eri alojen asiatuntijaa. Haluaisitko sinäkin olla kansalliskirjastolainen? Tutustu avoimiin työpaikkoihin.

Kansalliskirjasto tukee kulttuuriperintökentän kestävää kehitystä (avautuu uuteen välilehteen)

Vastuullisuus on meille tärkeä asia, ja olemme sitoutuneet editämään kestävää kehitystä toiminnassamme.