Tervetuloa Kansalliskirjastoon

Kansalliskirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöorganisaatio, joka palvelee valtakunnallisesti kansalaisia, tiedeyhteisöjä ja muita yhteiskunnan toimijoita.

Tapahtumat

Kansalliskirjasto tarjoaa kaikille avoimia näyttelyitä, kulttuuritapahtumia sekä kirjastoammattilaisille suunnattuja koulutuksia ja muita tapahtumia.

Katso kaikki tapahtumat

Näyttelyt

Blogi Scripta Selecta

Kansalliskirjaston strategia 2021–2030

Kulttuuriperintö yhteiseksi hyväksi I Kansalliskirjasto tiedeyhteisön ytimessä I Kansalliskirjasto sivistyksen ja oppimisen voimavarana I Verkostoyhteistyön kautta vahvaksi osaamiskeskukseksi

Töihin Kansalliskirjastoon

Kansalliskirjastossa tehdään merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä. Meillä on töissä yli 230 eri alojen asiantuntijaa. Haluaisitko sinäkin olla kansalliskirjastolainen? Tutustu meihin ja avoimiin työpaikkoihimme!

Kulttuuriperintö yhteiseksi hyväksi

Kehitämme palveluitamme tasavertaisuuden vahvistamiseksi Suomessa. Teemme työtä sen eteen, että julkaistu kulttuuriperintömme olisi mahdollisimman avoimesti saatavilla. Vahvistamme kulttuuriperintöaineistojen näkyvyyttä yhteistyössä kumppaniemme kanssa.

Tutkimuksen tukena (avautuu uuteen välilehteen)

Rakennamme monikielisiä ja monialaisia kokoelmia tutkimuksen tueksi ja kehitämme aineistopalveluitamme tukemaan digitaalisia ihmistieteitä. Edistämme tutkijoiden mahdollisuutta julkaista avoimesti. Olemme myös mukana tutkimushankkeissa.

Yhteistyö, kumppanuudet ja verkostotyö

Kehitämme toimintaamme asiakkaittemme ja keskeisten sidosryhmiemme kanssa sekä osallistumme aktiivisesti kirjastoalan kehittämistyöhön. Verkostoyhteistyön tuoma lisäarvo on meille tärkeä asia.

Kestävä kehitys

Vastuullisuus on meille tärkeä asia, ja olemme sitoutuneet edistämään kestävää kehitystä toiminnassamme.
Tutustu kestävän kehityksen ohjelmaamme vuosille 2021–2030.