Tutkijan aamukahvit marraskuussa

Tue 6.11. to Tue 27.11.2018
09.30 to 10.00

Agricola-sali, Unioninkatu 36, Helsinki

Tervetuloa marraskuussa tiistaiaamuisin Tutkijan aamukahveille!

Kansalliskirjaston Agricola-sali täyttyy marraskuussa tiistaiaamuisin kirjaston tutkijapaikkalaisista, henkilökunnasta ja muista kiinnostuneista, kun kirjastossa työskentelevät tutkijat kertovat työstään. Aamukahvit on vapaamuotoinen noin puolen tunnin mittainen tilaisuus, joka sisältää kirjaston tutkijapaikalla työskentelevän tutkijan lyhyen, noin 15 minuutin esittelyn omasta tutkimusaiheestaan. Tämän jälkeen on aikaa varattu keskustelulle.

Aamukahvien tavoitteena on tutustua Kansalliskirjastossa työskentelevien tutkijoiden tutkimusaiheisiin sekä vahvistaa kirjaston henkilökunnan ja tutkijoiden välistä keskusteluyhteyttä. Kirjaston Eteläsalissa on 20 työskentelypistettä kokoelmissamme olevia aineistoja käyttäville tutkijoille. Marraskuun aiheisiin on mahdollista tutustua etukäteen Kansalliskirjaston Scripta selecta -blogissa, kunkin puhujan henkilökuvan kautta. Se julkaistaan tilaisuutta edeltävän viikon lopussa.

Rotundan kahvila palvelee aamukahvien ajan.

Marraskuun ohjelma tiistaisin klo 9:30-10:00:

  • 6.11. Pekka Tarkela: Datasta ja datan omistusoikeudesta
  • 13.11. Jens Grandell: Kansalliskirjaston aineistot ja suomalaisen liberalismin läpimurto 1800-luvun loppupuolella
  • 20.11. Hanna Isolammi: Käsikirjoitukset, kirjeenvaihto ja sanomalehtiarkistot elämäkerran lähdeaineistona: tapaus Väinö Raitio.
  • 27.11. Fredrik Westerlund: Itsensä näkeminen toisten silmin – filosofinen tutkimus häpeästä

Contact person

Anna Vuolanto
tietoasiantuntija
Tutkimuskirjasto
Kansalliskirjasto