PERUTTU: Tieteiden yö Kansalliskirjastossa

20.1.2022 Tieteiden yö, The Night of Science, Vetenskapend natt

7.1.2022: Vallitsevan tautitilanteen johdosta Kansalliskirjasto peruu 20.1. järjestettävä Tieteiden yö -tapahtuman. Vuoden 2021 Tieteiden yö Kansalliskirjastossa tallenteen voi katsoa Youtubessa.

***

Tieteiden yönä Kansalliskirjastossa vietetään historiallista luontoiltaa. Kupolisalissa kuullaan mm. Ptolemaioksen kartoista, vanhoista kasvikuvastoista sekä Maupertuis´n tutkimusmatkasta Lappiin.
Illan aikana sinulla on mahdollisuus myös tutustua Ihminen ja luonto -näyttelyyn sekä esittää kysymyksiä illan aiheisiin liittyen.

Kansalliskirjaston talvikauden näyttely esittelee ihmisen ja luonnon suhdetta sekä luontoa koskevien käsitysten kehittymistä neljän klassisen elementin eli maan, veden, ilman ja tulen näkökulmasta. Näyttelyssä eri luonnontieteiden asiantuntijat tarkastelevat elementteihin liittyvää tutkimusta sekä mielikuvia Kansalliskirjaston kokoelmien ja muutamien tiede- ja kulttuurilaitoksista saatujen lainaesineiden avulla. 

Tieteiden yönä 20.1.2022 näyttely on avoinna kävijöille klo 20 saakka.

Lue lisää: Ihminen ja luonto näyttelytiedote

Tieteiden yö on tieteen oma kaupunkitapahtuma Helsingissä. Tapahtumaa koordinoi Tieteellisten seurain valtuuskunta ja rahoittaa Koneen Säätiö.