Finnassa voit asioida usean kirjaston verkkopalveluissa yhtä aikaa

Date published

Tiesitkö, että Finna.fi kokoaa yhteisen hakupalvelun alle ammattikorkeakoulu-, yliopisto- ja erikoiskirjastojen sekä eri yleisten kirjastojen aineistoja? Kun löydät kiinnostavaa aineistoa, voit tarkastella sen saatavuutta eri kirjastoissa.

Aineistojen hakemisen ja paikantamisen lisäksi voit varata aineistoja niistä kirjastoista, joissa olet asiakkaana. Tämä edellyttää, että luot oman Finna-tunnuksen ja liität tilille kirjastokorttisi. Useimpien kirjastojen kortit ovat liitettävissä tiliisi.

Kirjan tietojen yhteydessä olevaa valikkoa klikkaamalla ja selaamalla voit katsoa, mistä kirjastoista kyseinen kirja on saatavilla.

Tallenna löytämäsi aineistot helposti 

Kirjautumalla Finna.fi-käyttäjäksi saat myös muita hyödyllisiä palveluita käyttöösi. Voit tallentaa hakujasi, poimia tekemiäsi hakuja ja jakaa niitä eteenpäin. Hauista voi tehdä hakuvahteja, jotka ilmoittavat, kun hakua vastaavia uusia aineistoja on tullut Finnaan. Näin voit vaikka seurata onko itsellesi tärkeitä aineistoja tullut johonkin kirjastoon, jossa olet asiakkaana. 

Voit myös luoda Finnasta löytyvästä aineistosta suosikkilistoja, joita voit halutessasi jakaa eteenpäin sähköpostin kautta. Suosikkilistoja voi julkaista jakamalla linkin. 

Aineistojen ja niihin liittyvien palvelujen lisäksi Finna.fi kertoo kirjastojen sijainnit kartalla, niiden aukioloajat ja mitä palveluita kustakin kirjastosta löytyy. Nämä tiedot löydät mukana olevien organisaatioiden listauksesta valitsemalla haluamasi kirjaston. 

Kirjallisuuden lisäksi voit hakea Finna.fi:stä aineistoja suomalaisten arkistojen ja museoiden kokoelmista.

->  Pääset tästä Finnan etusivulle hakemaan aineistoja.