Digitointi- ja konservointikeskus

Kuva: Jesse Haaja

  Kansalliskirjaston digitointi- ja konservointikeskuksen tehtävä on tarjota Kansalliskirjastolle sen tarvitsemat digitoinnin, konservoinnin ja mikrokuvauksen perustoiminnot ja tuottaa aineistoa Kansalliskirjaston digitaalisiin kokoelmiin. Digitointikeskus vastaa myös näihin toimintoihin liittyvästä kehityksestä, edistää alan kotimaista ja kansainvälistä yhteistyötä sekä vastaa Kansalliskirjaston digitointi- ja säilytyspolitiikoista.

  Lisäksi digitointikeskus tarjoaa korkeatasoisia mikrokuvauksen, konservoinnin ja digitoinnin palveluja ulkopuolisille asiakkaille.


  Ajankohtaista

  Kansalliskirjaston Digitointi- ja konservointikeskuksessa digitoidaan pienpainatteita. Digitoituja pienpainateaineistoja voi katsella Kansalliskirjaston digitaalisten aineistojen kokoelmista.

  Digitointi- ja konservointikeskus esittäytyy eurooppalaisessa Adjacent Local Government Publication -verkkojulkaisussa omassa artikkelissaan "Machine Learning for Understanding Cultural Heritage".
  Profiilissa ovat mukana professuurin ja tutkimuksen mahdollisuudet tiedon louhinnassa.

  Adjacent Local Government Publication -julkaisuun

  Digitointi- ja konservointikeskus esittäytyy Kirjastokaistalla julkaistussa ohjelmassa. Ohjelmassa keskuksen toiminnasta kertoo johtaja Majlis Bremer-Laamanen.

  Ohjelman on toimittanut Kirjastokaista.fin toimittaja Riitta Taarasti, kuvaajana Tuomas Lipponen.

  Kansalliskirjasto säilyttää kulttuuriperintöä from Kirjastokaista on Vimeo.

  Lisätietoa vapaakappaleiden luovutusmääristä.

  Tietokannat


  Sivustolta
  Tämän sivun URL : http://www.kansalliskirjasto.fi/kirjastoala/dimiko.html